November 08, 2021

Bara hur Japanese knivar Är Bruged In?


 

Japansk kniv beställa

planeten av kök knivar kan ungefär sorterade in till 2 övergripande grupper: Western knivar, som är faktiskt inbäddad på tyska och även franska bestick arv, och japanska knivar, några av som kan vara skisseras tillbaka århundraden till samurajernas tider liksom deras ökända skarpa svärd.

Distinktionen Mellan östliga och Western Side knives

Traditionell Oriental knivar kommer in ett brett utbud av former och storlekar, som är utvecklade för att perform specifik uppgifter, som slakta fisk och reducera grönsaker, nudlar, sashimi, ål, eller blåsfisk om cutting blåfisk är något du strävar efter. Dessa knivar faktiskt historiskt featured enkelfasade skärare, antyder att deär gjutna enkelt på ena sidan liksom är faktiskt följaktligen höger- eller vänsterhänt. Dessa blades efter det taper into en tang that's tagen rätt in ett timmer ta hand om.

Western knivar, tvärtom, har former alldelesta hem förbereder i USA är faktiskt förmodligen bekanta med, som samt är faktiskt ambidextrous medvetet: skäraren är faktiskt slipad symmetriskt på båda kanterna , för en dubbelfasad sida. Traditionell Västersida kniv handlar är faktiskt också normalt skapat från två delar av timmer eller komposit komponent som faktiskt används för att club sandwich tang och sedan är säkrade tillsammans med nitar. Om du borde är försöker hitta det allra bästa kökskniv, du enkelt upptäcka den på https://ipsnews.net/ webbplats.

Ännu en attribut som tenderar att särskilja orientaliska knivar från västerländska de är soliditeten i stålet de använder. japanska knivar, vanligtvis, har stål som är faktiskt svårare än västerländska, vilket gör för knivar som vanligtvis tenderar att bli mer svag men kan liksom dessutom, om du ta hand om dig tillsammans med dem, håll deras kant mycket längre. De mjukare stålen användes i många västra sidan knivar är faktiskt mindre svag, så deras mikrotunna skär övre händer kan rulla åt ena sidan eller till och med en till innan de bryter; en vikt överhand kan vara återställ tillsammans med en förfining stolpe, en sak som inte fungerar korrekt tillsammans med extra brött, hårdare stål av en österländsk blad. När det kommer tid att lappa en orientalisk blade, måste du need ett bryne.

Metal fasthet är faktiskt delad som en variation på Rockwell Range , som mätare hur mycket tryck den kräver för att trycka ett avtryck i en komponent och även, i fallet stål knivar, är vanligtvis avslöjat som ett HRC variant. Japanese knivar vanligtvis har en HRC rating på låg 60-talet, medan flera västerländsk knivar innehav stål soms något mjukare, tillsammans med rankningar på hög 50-talet.

Dessa typer av skillnader enkelt få dig hittills, , på grund av det faktum att många japanska knivmakare överträffar traditionell orientalisk stilar för att sälja en stor variation av kombination knivar som blandar orientaliska och Västersidan egenskaper santoku och även gyuto knivar är ganska vanligt instanser. I många fall, östliga leverantörer faktiskt ställer ut knivar som innehaver mycket mer lika med deras västra sida ekvivalenter än de gör med mer konventionella orientaliska. I huvudsak, vad vårt team enkelt påpeka tillsammans med visshet är att det faktiskt etablerar en orientalisk kniv utöver en västerländsk en är faktiskt att östliga knivar är gjorda i Japan.

Hur Japanese knives Är Created?

Ändå vem skapar dessa knivar, och vad är method som? Det finns flera storstadsområden i Japan som faktiskt berömda för sina knivar, inklusive Sakai (nära Kyoto), Seki (i Gifu-prefekturen). För att visa procedur i första hand checkade ut en japansk kniv tillverkningsanläggning i förra året. Eller till och med, mer effektivt, jag gick till 8 japanskt skärkniv fabriker. Det's eftersom jag var vid Takefu Knife Town, ett intervall av knivmakare som alla arbetar i mycket samma anläggning.

Var och en av de åtta knivmakarna kör en privat organisation faktiskt, deär tävlingar men de diskuterar rum och även vissa verktyg, liksom de industri sina varor både separat och även som en grupp. Och dessutom, det verkar, deär alla nära vänner. Det är faktiskt ovanlig, om inte i princip ovanlig, för att lokalisera completing tjänster discussing område och källor i USA , men knivtillverkarna har been actually fått det att help århundraden.

areas historia av knivtillverkning, beroende på till Takefu Blade Towns webbplats, går tillbaka till 1300-talet, då en känd smed från Kyoto checkade ut region söker efter hög kvalitet för att mätta hans stål. Medan det, förde han in sabel, enheter, och även blad för lokalbefolkningen, instructing his trade in the method.

Under många århundraden östliga kök blad faktiskt mest känd för sin jordbruk resurser, och även på ett faktor faktiskt Japans ledande källa av skäror. Även om de fortfarande make jordbruks-verktyg, utöver saxar, utveckling har faktiskt främst flyttats till kök knivar. I dag, medan varje leverantör erbjuder knivar under sin personliga etikett, är det kollektiva lika tar knife ordrar från mycket större leverantörer, som inkorporerar deras personliga reklam till produkten strax före leverera den till marknaden.

Posted by: MichaelHarper at 04:37 AM | No Comments | Add Comment
Post contains 800 words, total size 6 kb.




What colour is a green orange?




18kb generated in CPU 0.0081, elapsed 0.0305 seconds.
35 queries taking 0.0247 seconds, 85 records returned.
Powered by Minx 1.1.6c-pink.